Óvodánk

 

Az óvoda energetikai korszerűsítése Nógrádsápon 2017-ben

 

 

Nógrádsáp Község Önkormányzata Európai Uniós segítséggel újítja meg az önkormányzati óvoda épületének energetikai rendszerét.

Nógrádsáp Község Önkormányzata pályázatot adott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „Önkormányzati épületek épületenergetikai fejlesztése” megnevezésű forrásra. 2017. május 1-jén történt támogatói döntés alapján a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00008 számú pályázat európai uniós támogatással valósul meg a Szechenyi2020 keretében.
A fejlesztés eredményeként a Nógrádsáp Önkormányzaténak tulajdonában lévő óvoda épületén olyan beruházási elemek valósulnak meg, melyek közvetlenül járulnak hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez, valamint a felhasznált energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez. Az épület projekt szerinti szigetelése nem csak a fűtési költséget csökkenti, hanem a hőérzet javulásához vezet, ami a benn tartózkodók komfortérzetét javítja. Tervezett beavatkozások keretében utólagos hőszigetelések az átalakított épület mindkét részének teljes külső homlokzatán, továbbá az átalakított épület energetikai paramétereinek javítása érdekében a padlásfödém 20 cm, a pincefödém 15 cm kőzetgyapot hőszigetelést kap. Az felújítás során az összes nyílászáró kicserélésre kerül, a jelenlegi elavult nyílászárók helyett korszerű hőszigetelt műanyag nyílászárókra kerülnek beépítésre. Az elavult kazánt 60 kW-os modern kondenzációs gázkazánra cseréljük, amely a használati melegvizet is elő tudja állítani. Ezzel egyidejűleg a radiátorokat termosztatikus szeleppel látjuk el, így helyiségenként szabályozás megoldott lesz az épületben.
A fejlesztés nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, ezáltal a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás részét képezi.
 A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 57.468.008 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00008 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2017.06.01-2018.10.31.

 

                                                                                                         További információ kérhető:
                                                                                                 Nógrádsáp Község Önkormányzata
                                                                                                                               (35) 530-029

 

 

(TOVÁBBI KÉPEK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTS A KÉPRE!)